Build to Own (BTO)

Build To Own
A BTO modell alapján a vállalatok professzionális szakértő partner(ek) bevonásával, saját maguk részére tervezik az ingatlanokat. Ezen projekt(ek) építése és megvalósítása akár saját körben, akár harmadik fél (jellemzően kivitelező partner) bevonásával valósul meg. Az ingatlant pedig saját céljaikra használják.

A Build to Own (BTO) modell, azaz a végfelhasználó részére történő építés stratégiája, növekvő népszerűséget élvez a logisztikai piacon. Ez a megközelítés lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy közvetlenül befektessenek saját raktár- és logisztikai létesítményeikbe, hosszú távú előnyökkel.

Mi a Build to Own Modell?

A BTO modell alapján a vállalatok aktívan részt vesznek a folyamatokban, vagy akár saját körben építik meg az ingatlanokat, amelyeket aztán saját céljaikra használnak. Ez a módszer különösen előnyös lehet azok számára, akik egyedi igényekkel rendelkeznek, vagy különleges műszaki követelményeket kell teljesíteniük.

A Build to Own Projektek Előnyei

Szabadság és Kontroll

A Build to Own (BTO) projektek előnyei közé tartozik a szabadság és a kontroll biztosítása a vállalatok számára az épülettel kapcsolatos döntések meghozatalában. A BTO lehetőséget biztosít a vállalatoknak, hogy teljes mértékben testre szabhassák és kontrollálhassák az épületeiket, kezdve a tervezéstől a kivitelezésig, beleértve a hasznosítást is. Ez azt jelenti, hogy a vállalatok szabadon alakíthatják az épület belső elrendezését, kialakíthatják az infrastruktúrát. Ezen felül pedig kiválaszthatják azokat a funkciókat, amelyek leginkább megfelelnek az üzleti igényeiknek és előre látható jövőbeli fejlődésüknek.

Hosszú Távú Költségmegtakarítás

Bár a BTO projektek kezdeti beruházási költsége magas lehet, hosszú távon jelentős megtakarítást jelentenek. Ennek a fő okai, hogy nincsenek bérlési díjak és közvetlenül az ingatlan értéknövekedéséből profitálhat a vállalat.

Kihívások a Build to Own Projektekben

Finanszírozási és Piaci Kockázatok

A BTO projektek sikeressége nagyban függ a piaci feltételektől és a megfelelő finanszírozási lehetőségektől, amelyek változása jelentős hatással lehet a projekt kimenetelére.

Jövőkép és Lehetőségek Magyarországon

Magyarország ideális helyszín a BTO projektek számára, különös tekintettel az egyedi, akár ipari jellegű igényekre. A vállalatok számára kínált szabadság és a hosszú távú gazdasági előnyök miatt várhatóan növekedni fog az érdeklődés a BTO iránt a közeljövőben. A Faedra Group ezen projektek esetében  is különböző, személyre szabott megoldásokkal áll jelenlegi és jövőbeli partnerei rendelkezésére.

Amennyiben kérdése van, lehetőséget lát együttműködésre, vagy befektetési lehetőség iránt érdeklődik, kérjük vegye fel a kapcsolatot cégcsoportunkkal.

Megosztás:

Kapcsolódó cikkek

Land Development, Land Assembly

Land Development / Land Assembly

A Land Development a földterületek fejlesztését jelenti, beleértve a tervezést, az infrastruktúra kiépítését és a szükséges engedélyek megszerzését.